Status på ultralydsscanning

IMG_3472

Undskyld for den sene opdatering. Jeg har simpelthen været ramt af ren udmattelse, træthed og sygdom. Så jeg har ikke kunne tage mig sammen før til at få skrevet eller sagt noget til jer. I er så mange der spørger til, hvordan det er gået – så selvfølgelig skal I have en opdatering ☺️

ULTRALYDSSCANNING

I fredags var jeg til ultralydsscanning, for at se om mine ægblærer var modne.

Sidste gang jeg var til scanning (mandag sidste uge) havde jeg tre ægblærer på højre side og ingen på min venstre side. Meldingen lød, at de tre som var ikke var modne/store nok, hvorfor jeg skulle fortsætte på hormonbehandling 4 dage mere.

Det gjorde jeg så. I fredags lød meldingen så, at de tre ægblærer på min højre side desværre ikke var store nok 🤦🏽‍♀️

Der kunne jeg godt mærke, at jeg fik en klump i halsen. Jeg nåede at male fanden på væggen og tænke: “Fuck. Så blir det ikke denne gang!”

Men så flyttede hun ultralydsscanneren over på min venstre æggestok og WUPTI… til min STORE overraskelse var der to STORE, flotte og modne ægblærer. Den ene målte 21 mm, og sygeplejersken sagde med det samme: “Du er klar til insemination!” 🥳

Juhuu!!! Jeg blev herre glad og smilte over hele femøren. Pludselig var mine følelser på vej op ad kulkælderen igen. Det gik ellers rigtig stærkt med at få dem derned. Utroligt, hvordan det kan ændre sig fra 0-100 på et split sekund. Jeg fik et scanningsbillede med hjem (se billede øverst) af den flotte ægblærer, og jeg har kigget på det flere gange siden med tanken om, at det lille æg potentielt set kan vokse sig til en lille baby inden i mig ♥️

PLANLAGT ÆGLØSNING

Lørdag skulle jeg stikke mig med endnu en sprøjte, som hedder Otrivelle. Det er en ægløsningsprøjte, man også anvender ved fertilitetsbehandling og barnløshed. Sprøjten indgives på det tidspunkt, hvor ægget er fuldmodent og skal tages som indsprøjtning i maveskindet 24 til 36 timer før insemination.

Igår, søndag, oplevede jeg store smerter i underlivet. Jeg havde mavekramper og kunne næsten ikke gå eller stå oprejst. Det gjorde så ondt, at jeg et kort øjeblik troede, at hele mit underliv ville falde ud. Det gjorde det så heldigvis ikke 😅  Men da jeg lå der i fosterstilling på sofaen, kom det hele tilbage til mig, som et lyn fra en klar himmel, og pludselig kunne jeg huske hele forløbet fra sidste gang. Hvordan jeg reagerede. Smerterne og alle følelserne.

Jeg var 100% siker på, at jeg havde ægløsning!

MARTINS BIDRAG

Til Martin fik jeg udleveret en sexede kop med rødt låg, som han skulle have kvalitetstid med få timer inden insemination. Hans bidrag vel og mærke. Hans begejstring var stor… eller var den? 😂 I det mindste kunne han trøste sig med at hullet i koppen var bredere end de små reagensglas, vi fik udleveret under sidste behandling. For de var virkelig små, og så kan du måske selv tænke dig til resten 😉 😂

Martin’s sædkvalitet er nedsat med x-antal % (jeg kan ikke huske det præcise tal, men jeg mener det er omtrent 30%+). Det er helt normalt taget hans alder i betragtning. Men det hjælper selvfølgelig ikke på de udfordringer vi ellers har med mig og min krop – som ikke er helt ligeså indstillet på at blive gravid naturligt 😏

INSEMINATION

Inseminationen fandt sted idag. Kl. 9.00 imorges afleverede Martin den sexede kop ved skranken på klinikken. I koppen var der 20 millioner levedygtige, kampklare og hurtigt svømmende venner! 👏🏽  Ikke den flotteste prøve, men absolut den flotteste vi nogensinde har haft! Martin har på de andre sædprøver ligget mellem 450 tusinde og 18 millioner som det højeste, så idag var et godt resultat for os. De kloge siger, at der skal ca. 1 million sædceller til at gøre en kvinde gravid, men faktisk blev vi gravide med Haylie på en sædprøve med kun 450 tusinde – men det er en anden historie ☺️

Senere på formiddagen var jeg oppe og få et gensyn med den ‘behagelige’ liggebriks. Scanningen viste, at ægblærerne var væk. Så min fornemmelse igår var rigtig – Jeg havde haft æggeløsning. Efter scanning gjorde sygeplejersken klar til insemination. Det skal lige hilses at siges, at det ikke var en sjov oplevelse! Min livmoderhals er åbenbart bagoverbøjet, og derfor skulle sygeplejersken flytte den til siden for at komme til. Av! Det gjorde fandeme ondt 😢 Desværre lykkes det hende ikke i første forsøg og heller ikke i andet forsøg 😩 – men efter tre forsøg med min livmoderhals skubbet til siden lykkedes det hende (ENDELIG)!

De næste 14 dage skal jeg behandle mit underliv med Crinone, som er en engangsapplikator med vaginal gel, som skal indføres hver aften. Det er ligesom et ekstra boost, der påvirker livmoderens slimhinde, så det befrugtede æg bedre kan sidde fast.

VENTE, VENTE, VENTE

Nu er der ikke andet for end at vente… vente… vente…vente…  indtil jeg om 14 dage skal tisse på en graviditetstest og se, om den viser en eller to streger 🤞🏽

‘CAUSE IT’S A LONELY ROAD

Tak fordi du læser med. & til dig som altid er så sød at skrive en sød kommentar eller spørge, hvordan jeg har det eller giver en rosende kompliment med på min vej – det betyder mere end du måske lige aner 🥰

Tak ♥️

Tags:

Share Post

Related Posts