MALLORCA – DEL 2.

P7191579
DET GÆLDER OM AT FÅ ÉN PÅ OPLEVEREN

Når Martin og jeg rejser sammen, er vi altid aktive. Dét der med at dyrke 100 meter liggestol er ikke os. Vi skal ud og opleve og skabe nye minder, som vi kan tage med os hjem og leve højt på indtil vores næste ferie. Vi skal ud og have en masse kilometer i benene, så jeg ikke får dårlig samvittighed, over ikke at have været i fitness. 😉 Som jeg skrev i Mallorca – DEL 1, lejede vi en bil gennem rejsebureauet Secret Escapes. Vi afhentede bilen som det første, da vi landede i Lufthaven Palma de Mallorca . Bilen var ikke noget særligt, det var en sød lille Toyota Aygo med en 1.1 liters motor, men vigtigst af alt kunne den få os fra A til B, plus den kørte langt på literen.

Eftersom vi ’kun’ havde én uge til at udforske Mallorcas skjulte skatte, var vi stort set afsted hver dag. Vi besøgte blandt andet Palma de Mallorca, som er Mallorcas største by. Vi kørte til det nordligste punkt Cap de Formentor, hvor du kan se den vildeste og mest betagende (næsten) 360 graders udsigt. Vi slog et smut forbi Capdepera, som ligger på øens nordøstlige kyst, ligesom vi besøgte de populære badestrande Acludia Beach, Cala d’or og Platja d’es Trenc . Vi besøgte også en masse små bjergbyer, men da det er 1 ½ år siden vi var afsted, er hukommelsen ikke lige så skarp på hver enkelt rejsedetalje. Derfor har jeg lavet en personlig top-fem-liste over de bedste steder, der står skarpest i min hukommelse.

5. PALMA DE MALLORCA

Er du til shopping, mange mennesker og sved på panden – så er Palma de Mallorca en sikker vinder! Personligt elsker jeg storbyer, ligesom jeg elsker at shoppe, men lige netop den dag vi besøgte byen, var det sindssygt varmt! Byen er super hyggelig og byder fx på gode spisesteder og flot arkitektur, men i uge 28 kan du godt forvente et rend af mennesker og høje temperaturer. På trods af de varme grader og gennemblødt tøj, så fik vi set og gået en del. Skal jeg til Mallorca igen, vil jeg helt sikkert besøge byen en gang mere. Men som udgangspunkt har Palma de Mallorca meget af det samme, som du finder i andre europæiske storbyer; gågade med mainstream butikker, familierestauranter og mange mennesker. Personligt synes jeg, at der er langt flere spændende aktiviteter og ting at se på Mallorca end øens storby. Men det er uden tvil en rigtig flot by!

4. CAPDEPERA

På øens nordøstlige kyst finder du smukke Capdepera, som ligger højt over havet. Byens små gader snor sig i forskellige højder, og det kan være lidt udfordrende at køre bil, hvis du ikke er vant til ensrettede gader og snoede veje. Jeg havde googlet ”Mallorcas bedste badestrande” inden vi kørte hjemmefra, og blandt dem lå Cadepera. Vi kørte igennem byen og ned til kysten, hvor vi blev mødt af et surrealistisk azurblåt hav. Bilen parkerede vi for enden af en flot promenade, der bugter sig langs klippekysten. Her gik vi et godt stykke, inden vi nåede den populære badestrand. Gåturen ned til stranden er en oplevelse i sig selv. Her blev vi blændet af de farverige omgivelser fra det smukke blomsterliv, havets blå genskær og de mange flotte sommerhuse, der ligger med direkte udsigt til Middelhavet. Er du et badedyr og en sucker for eksotiske feriebilleder, så er Capdepera et besøg værd!

3. PLATJA D’ES TRENC & 2. CALA D’OR

Turen til Cala d’or opstod helt spontant. Vi havde kørt i fem kvarter, for at besøge den omtalte badestrand Platja d’es Trenc, der ligger på Mallorcas sydkyst. Men stranden levede ikke op til vores forventninger, så vi var der kun en times tid, inden vi besluttede os for at køre videre. Vi havde holdt i kø i 40 minutter, for at få en parkeringsplads oveni den fem kvarters lange køretur derned. Så luften var gået lidt af ballonen. Til Platja d’es Trencs forsvar skal det nævnes, at det var enormt overskyet, da vi ankom, og stranden var fyldt med badeglade børn og solslikkende forældre, så det var svært at få en plads, uden at ligge med andres fødder lige i nakken. Jeg er sikker på, at stranden er super smuk på en god solskinsdag. Den er i hvert fald kilometerlang og badevenlig, da man skal langt ud før vandet rammer navlen. Men ønsker du at besøge stranden, så skal du i hvert fald afsted i god tid, så du undgår kø – for der er kamp om pladserne!

Vi gik tilbage til bilen, og vidste ikke helt, hvad vi skulle. Vi havde jo regnet med at tilbringe nogle timer der. Så jeg hev telefonen frem og åbnede Google Maps for at se, hvad der var i nærheden. Ca. 45 minutters kørsel i sydøstlig retning ligger Cala d’or, og vi tænkte, at nu vi alligevel befandt os så langt nede, så kunne vi ligeså godt køre den tur og få endnu en oplevelse med i bagagen.

Cala d’or er mega nice! Den byder på en mindre badestrand, placeret i en bugt omgivet af råt klippeliv. Tør du udfordre skæbnen med lidt hop på glatte klippesten, så er gåturen rundt om bugten og ud til havet et most! Billederne ovenfor taler for sig selv. De vilde bølger der banker ind mod klippestene, skabte en meget autentisk stemning af at være i ét med naturen. Vi havde ingenting med derud andet end pung og kamera, og vi sad derude til solen gik ned. Det var helt fantastisk at nyde den billedskønne udsigt og se, hvordan naturen kan skabe sig helt upåvirket og ukontrolleret. Lov mig, at du besøger dette sted, hvis du skal til Mallorca! 🙂

Efter den lange gåtur ude på klipperne, gik vi op mod byen Cala d’or for at spise. Der er ingen tvivl om, at byen er en populær feriedestination og et område for de rige og berømte. Husene var store palæer med vild udsigt til havet og det rå klippeliv. Der var enormt rent, og på mig virkede det som om at intet var overladt til tilfældighederne.  Byens gågade er præget af musik, der brager ud fra de mange restauranter, høje palmetræer og ferieglade skandinavere.

1. CAP DE FORMENTOR

Og nu til vinderen af dem alle… (trommehvirvel) – CAP DE FORMENTOR! Én ting er selve oplevelsen, når først du kommer derud, en anden ting er den helt og igennem fantastiske køretur derud gennem bjergene. Cap de Formentor er det nordligste punkt på Mallorca, og på toppen af bjerget finder du et fyrtårn og en fænomenal udsigt i 200 meters højde. Stedet er selvfølgelig fyldt med turister, men det er lige meget, for den udsigt du finder dér, skal du godt nok lede længe efter andre steder. Cap de Formentor har det hele; vild udsigt, azurblåt hav, badestrande, fritgående geder, snoede veje, bjerge efter bjerge og rig mulighed for at pryde din instagram med lækre feriebilleder. Så skal du og din familie ha’ en på opleveren og noget at fortælle om, når I kommer hjem, så skal I helt klart tage køreturen ud til Cap de Formentor og selvfølgelig tilbage igen 😉 For herude finder du, efter min mening, nogle af Mallorcas bedste naturskatte!

Martin og jeg mangler stadig at se resten af verden, og jeg kan ikke vente med at komme afsted igen. Især nu, hvor jeg sidder i skrivende stund og mindes det spanske ferieparadis 🙂

Endnu engang tak fordi du læser med!

Tags:

Share Post

Related Posts