Vores plantegning

Kategori: Bagger Home

Hej med dig, så er det weekend – for de fleste af os ☺️ Vejret har været sindssygt godt idag, og der er intet som solen fra en skyfri himmel, som kan få mig til at smile ☀️ Jeg har lavet et indlæg, om hvordan vi i ”tidernes morgen” fandt ud af, hvordan vores plantegning skulle se ud – Just keep on scrolling 😉

Hvordan valgte vi vores plantegning?

Udgangspunktet for vores nybyggede hus tog afsæt i nogle forskellige parametre. Først og fremmest kom vi fra en 2-plans villa nede i Karise. Alene dét gjorde, at vi ville bygge et 1-planshus. Jeg ved ikke, om du har prøvet at bo i et hus med to etager, men det er simpelthen så uhandy, hvad angår rengøring, støvsuger, der skal slæbes op og ned ad trapper, småbørn, der ikke selv må færdes på trapperne eller hvis du har hunde, som er bange for trapperne 🤦🏽‍♀️ Derudover så oplevede vi også, at distancen mellem børnene og os blev større, da det på en eller anden måde blev lettere for dem at ”gemme sig” væk inde på deres værelser. Så det var en forholdsvis let beslutning. Vi ville gerne bygge et hus, hvor der var plads til et familieliv, men uden for mange kvadratmeter imellem os.

Kvadratmeter er alt

Som jeg fortalte i ”HVEM HAR BYGGET VORES HUS?” forelskede vi os i et helt andet hus til at begynde med, end det vi bor i idag. Det der blandt andet gjorde, at vi fravalgte det første hus, var det antal kvadratmeter, som var brugt på gangen mellem køkken og børneværelser. For os var det spildplads og kvadratmeter, som kunne udnyttes meget bedre 👩🏽‍🔧 Vi gik efter den traditionelle ”børneafdeling” og ”voksenafdeling”, men prioriteten var, at kvadratmeterne skulle bruges på rummene, og ikke på rum, som man kun bruger til gennemgang eller ikke opholder sig i. Nedenfor er en næsten identisk plantegning på det første hus, vi forelskede os i. Her er der godt nok “kun” afsat 10,1 m2 til gangarealet, men på den oprindelige plantegning var der afsat 12,40 m2 til entré og gang mellem værelserne.  Dem ville vi gerne have spredt ud på værelserne istedet for.

skrmbillede-2019-01-04-19.06.01

Køkken-Alrum

Udover kvadratmeternes placering, vægtede vi også højt at få et køkken-alrum. Men stuen skulle som sådan ikke gå i direkte forlængelse med køkken, som man kender det fra mange andre steder. I lejligheden på Sluseholmen, hvor vi kommer fra, var det netop sådan, at køkken og stue var ét stort rum. Det synes jeg var ret irriterende i konstellationer som madlavning og gæstebesøg. Vi ønskede at afskærme duft fra madlavning m.m., uden at gøre det til to vidt forskellige rum uafhængige af hinanden. Det synes jeg er lykkedes rigtig godt, da man fra både køkken og stue kan se en stor del af begge grundet vinklen på huset. Tilmed åbner placeringen af vores biopejs også op for et naturligt lys og ”see-through” helt ude fra vores entré, og som går gennem køkken og helt ud til markerne på den anden side af vores hus.

Hvad med carport?

Endvidere var det højt prioriteret fra min mands side at få en overdækket carport med plads til to biler. En carport er et tilvalg uanset om den er overdækket eller helt lukket, og det er faktisk en ret dyr post i budgettet 💸 På baggrund af husets udseende og helhed, kunne jeg godt lide ideen om en integreret carport, men dengang vi skulle vælge, syntes jeg måske, at pengene kunne bruges andetsted. I dag er jeg vanvittig glad for, at mit stædige jeg ikke gik ind i den diskussion 😅 En carport betyder nemlig, at du aldrig behøver at blive våd på din vej til og fra din bil. Du skal ikke tidligt op, for at ise ruder om vinteren. Det er en ren win-win situation, hvis du spørger mig 😄

Gode råd

De fleste der bygger et nyt hus, har et budget at bygge ud fra. Derfor er det virkelig også vigtigt, at man får udnyttet kvadratmeterne bedst muligt, og gennemgår rum for rum, når man vælger et typehus. Man skal ligesom kunne forestille sig sin familie være aktive og leve i lige præcis dét hus, som du gør, i det hjem du kommer fra. Vi stillede os selv nogle spørgsmål, som var rigtig gode at have som udgangspunkt for vores beslutning.

  • Hvad er vigtigt for os?
  • Hvilke rum opholder vi os mest i?
  • Hvad er need to have?
  • Hvad er nice to have?

Har du anede mængder af penge, kan du jo skippe de tre første punkter og bare gå direkte til ”nice to have?” Det ville jeg i hvert fald gøre 😉💵

Er jeg tilfreds med vores plantegning?

Ja, det er jeg. Huset er funktionelt og det opfylder vores mest basale krav. Det er et dejligt og lyst hus, og hver dag glæder jeg mig til at komme hjem 🙏🏽 Men jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke havde noget, som jeg ville gøre anderledes. Jeg har allerede lavet en liste over ting, jeg vil prioritere, hvis vi skal bygge igen en anden gang. Den liste tænker jeg at dele med dig på et andet tidspunkt. Men nedenfor kan du se den originale plantegning af vores hus uden de ændringer, som vi har foretaget undervejs i processen.

skrmbillede-2019-01-04-16.12.04

Vores drøm er helt klart at designe og tegne vores helt eget hus fra bunden af. Men økonomien i den drøm, er også en helt anden, end hvis du går med et såkaldt typehus. Som udgangspunkt er vores hus et typehus – og så alligevel ikke. Vi har foretaget nogle modificeringer, som gør at det egentlig ikke længere er et typehus. Men selve husets plantegning er taget ud fra et af HusCompagniets udstillingshuse, og der er ikke lavet om på selve rumfordelingen.

Er der noget du vil vide, så spørg mig endelig ☺️
Rigtig god weekend til dig & din familie 🙋🏽

ciliebagger-logo-06

Kommentar